HTML

The Storry of the Anubis Dinasty

Warhammer 40k Rogue Trader játék Stakara szektorának történeteiröl pár mondatban leirom hogy mi történik...

Címkék

Sötét fellegek árnyékában

Khensu 2012.01.29. 02:02

A munkálatok befejeztével az összes alkatrészt kinyerték a fém tömegből amit csak lehetett, igy el is indultak a következő helyszín felé, ami a naprendszerből való kijutás közben útba esett. Egy hatalmas gázóriás mellé érkeztek meg, ami körül a szenzorok értékes ásványi anyagokat mutattak ki, valamint üzemanyag tartalmat a gázóriás felső légkörében. Az óriás gyűrűjében található tiszta vízből feltötlötték a tartalékaikat, majd mentek tovább.

A következő bolygó a sorban egy sötét légkörű bolygó volt, aminek a felszínét nem látták, de érzékelték, hogy az egészet fém borítja. Ez a felismerés természetesen felkeltette az érdeklődést a hajón, és el is indult lefelé a felderítő osztag. Ghost kapitány, valamint hű jobb keze, Mardu, a rendőrkapitány Regias, Alexander és Prométheusz, a két pap indultak el felfedezni a bolygót. Bár magukkal vittek egy technikust is, őt a leszállóegységen hagyták.

A légkörbe érve egy nagyobb energiajelet kerestek, hogy a közelében letehessék a gépet. A tenger partjához szállt le a gép végül, amiről kiderült, hogy finomítatlan olaj, a talaj pedig fémből volt, ahogy a környező növényzet is fémszármazékokból állt. A szenzorok egy, a közelben lévő élőlényre hívták fel a figyelmet, amit meg is nézett a kis csapat: egy őz-szerű gép legelte a fém fűvet. Lopakodva megpróbálták megközelíteni, de nem sikerült elég halknak lenniük, így az elkezdett menekülni, de Mardu egy melta lövéssel megállított. Megvizsgálták a gépet és látták, hogy az egy erős belsőégésű motorral, generátorral és jó minőségű elektronikus mozgató szervekkel volt ellátva. Ahogy mentek tovább az energiajel irányába, egy nagy ricsajjal közeledő, hatalmas gőz meghajtású T-rex robogott feléjük, ami szerencséjükre nem talált el senkit, és így könnyen le tudták ölni.

Tovább haladtak, de a sík fém talajon nem vettek észre egy féreg szájszervét, amibe így a kapitány, Regias és Prométheusz is beleestek, bár Ghost még időben a féreg falába szúrta a kardját, aminek köszönhetően ki tudták húzni. A többiek nem voltak ilyen ügyesek, hanem végig lecsúsztak egészen a féreg gyomráig, ahol nanitok milliárdjai, mint sűrű folyadék, kezdték meg lassan az emésztést. Mivel túl mélyre csúsztak, így nem sikerült semmi módot találni arra, hogy kimenekítsék a két lezuhant embert, viszont le tudtak jutattni egy adóvevőt nekik. A csapattól elszakadt két ember neki indult felfedezni a féreg belsejét, ami hamarosan elindult valamerre a föld mélyén. A fent maradt csapat viszont tudta, hogy a lentiek nagy gondban vannak, ugyanis a ruháik maximum 5 órányi levegővel bírják, és míg ez a fenti leszálló egységnél nem volt probléma, de lent,a mélységben utántöltés nélkül nagy gond, főleg mivel a levegő annyi széndioxidot tartalmaz, ami pillanatok alatt eszméletvesztést, majd a halálukat okozza.

A fentiek megtalálták az energia forrást amit érzékeltek, egy fém oszlop volt ami körül álldozati asztalok voltak felálitva, friss olaj nyomokkal, amiböl arra következtettek hogy bárki is lakik itt az áldozni szokott itt valami féle istennek, amit Mardu meg is erősitett mivel a felirt szövegeket le tudta forditani ami szerint egy gép istent tisztelnek aki felhő formályában közlekedik. Ezt értelmezve arra a következtetésre jutottak hogy egy nanitokbol álló felhő lehet a gyártó erő a bolygón. Eközben a féreg és benne a két ember eljutottak egy központi részhez, ahol több féreg összejött. Ez a hely pont a fentiek által talált oszlop alatt volt.

A fent maradottak utat kerestek lefelé, aminek az egyik lehető legegyszerűbb módon álltak neki: megkérdezték a helyieket. Először ellenséges fogadtatásban részesültek, de végül a kalandozók által saját magukról felállított képet a helyiek úgy értelmezték, mintha csak kisebb istenségek lennének. Ezek a helyi lakosok a roncson talált gépembereknek egy primitivebb alfaja lehetett. A törzs sámánja el is vezette őket egy lejárathoz, ami az ősi szent szentélybe vezetett. Eközben a mélyben Regias és Prométheusz tovább folytatták a kutakodást, amíg nem egy olyan terembe értek, ami legalább egy ötszáz négyzetméteres részen elterülő, zöldnövényes dóm volt a földfelszín alatt majd ötszáz méterrel. Szerencséjükre itt a levegő már belélegezhető volt. Megvizsgálva a növényeket, rögtön rájöttek hogy ezek is fémek, csak valamiféle szintetikus bevonattal vannak ellátva, hogy igazinak tűnjenek. A dómból tovább vezető út három irányba ágazott el, amik közül az egyik zárva volt, a másik kettőhöz meg még nem sikerült eljutniuk, mire a társaik elérték a szentélyt. A fentiek tudták hogy szorít az idő, ezért teljes erejükkel azon voltak, hogy lejussanak. Ehhez három könnyű próbán kellet átvergődniük magukat, amiből a legnehezebb egy kardfogú tigris legyőzése volt, aminek a fogai power mezővel voltak bevonva, így könnyedén szétmarcangolhatta volna őket, ha nem lettek volna elég ügyesek.A szentély valójában egy külső irányitó egység volt, ami azonnal vészriadót jelzett, ahogy megérkezett a csapat, ugyanis a belül lévő társak ki akarták erővel nyitni a zárt ajtót, ami egy automatikus lezárást eredményezet.

Regias és Prométheusz, a kapitány és a többiek tanácsára, megpróbálkoztak a másik két ajtóval, amelyek egy nagy terembe vezettek. A teremben mindössze egyetlen gombot találtak, amit meg is nyomtak kíváncsiságból. Ekkor egy gépi hang szólította meg őket, és elmagyarázta nekik, kisebb beszélgetés után, hogy ő egy evoluciót szimuláló program, aminek a végén egy terraformálást fog végrehajtani a bolygón található összes nanit segítségével, ami a felszínen található összes fémet jelenti. Egyetlen kérése a gépnek az volt, hogy adjanak emberi mintát, mivel az elveszett még az ide érkezésekor. Megbíztak a gépben, ezért adtak mintákat, amik alapján a gép azt közölte, hogy három hónap alatt a mintákból kinyert információ alapján egy élhető, gazdag világot hoz majd létre. Ezután kinyíltak az ajtók, és menekülőre fogta az egész csapat a leszálló egység irányába, ugyanis a folyamat elkezdődött már most, és az összes fém nanit elkezdett, hatalmas vihart okozva, keringeni a légkörben. A csapat sikeresen felért vissza a hajóra, és neki is indultak a következő bolygónak a rendszerben, hogy amíg ez a folyamat megy, addig ők is haladjanak előre.

Címkék: game sci fi rpg 40k warhammer rouge trader

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anubis-storry.blog.hu/api/trackback/id/tr665425791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása