HTML

The Storry of the Anubis Dinasty

Warhammer 40k Rogue Trader játék Stakara szektorának történeteiröl pár mondatban leirom hogy mi történik...

Címkék

Fém-kultisták

Khensu 2012.01.18. 22:33

Zarix rendszer legbelső bolygójától továbbindult a flotta. Az Anubis Titán és a Black Lagoon a perem felé haladva egy roncstömegre bukkant, mely több ősi hajó, xeno járművek, por és asteroidák egyvelegeként stabil körpályán keringett egy csillag körül. Ghost rögtön látta a roncsban a lehetőséget és az esetleges profitot. A közelebbi szemügyrevétel azt sejtette, hogy nagy eséllyel találni benne valami használhatót, hisz az igen magas fém mennyiség is már egy kisebb kincs, nem is beszélve arról, hogy a kishold méretű tömegben még bármi lehet. A roncshalom vizsgálata szerint belélegezhető levegő rekedt meg a roncsban, és közvetlen körülötte.

A leszálló egységeket Regias, a Titán rendőrkapitánya állította össze, ami a kapitány saját csapatát, és egy katonákból és technikusokból álló csapat alkotott.  Regias a kapitánnyal tartott, új páncélját viselte, melyet még az előző kalandján zsákmányolt a nanitok gazdáitól, de ez ezúttal rossz választásnak bizonyult, mivel bár levegő volt, a hőmérséklet viszont nem volt megfelelő. Ghost-nak, Mardu-nak és Holt-nakmindez a hőszigetelt rohampáncélban nem okozott problémát.
A kishold méretű fémtömegen Mardu talált 2 megfelelő leszállási pontot, amiket célba is vett a két leszálló egység. Ghost csapata nekiindult a sötét mélységnek, ami a hold belsejében várt rájuk. Nem sokkal a bejutásuk után ketté is szakadt a csapat, mert Regias és az egyik katona leestek egy szakadékba, ami az instabil talaj miatt keletkezett. Ghost csapata ennek ellenére folytatta útját, már kisebb létszámmal, és sikeresen meg is találták első nagyobb felfedezésüket. Megvizsgálva a fémes folyosókat találtak egy épségben lévő Eldar hajófegyvert, vagy legalábbis annak egy részét, amit akár a Black Lagoon fedélzetén lévő Lance megerősítésére is fel tudnának használni. Eközben Regias elindult a katonával, hogy kiutat találjanak, de ehelyett valamiféle kultusz tagjait fedezték fel, akik barátságosan köszöntötték őket szerény templomukban, a roncson belül.  A kéttagú csapat a kultisták segitségével elindultak a központi rész irányába, erről sikerült értesíteniük a kapitányt. Ghost is elindult csapatával a megadott irányba. Úton a találkozóhely irányába, még egy felfedezést tettek egy ősi xeno hajó roncsai közt, egy ép gravitációs vitorla volt a hajóra erősitve, ami a Titán sebességét új magaslatokba fogja emelni.

A két fős, és a kapitány vezette csapat is megérkezett a központi részre, eközben a másik nagy csapat valahol máshol kutakodik a roncson belül. A központi rész egy nagyon ősi xeno, eredetű űrbázis főterme volt, ahol is egy hatalmas tetraéder szerű, zöldes derengésű rúnákkal díszített fémtömb állt. Ezt a valamit állta körül a több száz kultista, akik a kapitány szerint a gép istent dicsőíthették, de ezt nem tudta semmivel sem alátámasztani, így hangosan nem is említette meg. Mardu a kíváncsiságát nem leplezte, és a kultistáktól engedélyt kért, hogy közelebről is megnézhesse a tömböt, amit meg is érintett, ennek nem várt köbetkezményei lettek. Az élő szervezet közelsége felébresztette a zöld rúnás tárgyat, ami az érintés hatására egy energianyalábot hozott létre, és ezzel kivágta a hold közepéből magát a nyílt űr irányába, ahogy egy hatalmas hajó lance ágyúja tette volna. Viszont nem ez volt az egyetlen készülék, ami életre kelt, Holt mérő berendezése veszélyes sugárzási szinteket mutatott a gépezet irányából. A csapat ekkor vélte úgy, hogy bölcsebb hátrébbhúzódni, és inkább nem lesznek a közelben, amikor eléri a sugárzás a csúcspontját, mert az már maradandó egészségkárosodást okozna. Távozásuk előtt még megpróbálták meggyőzni a kultistákat, hogy hagyják el velük együtt a roncsot, mert gond lehet abból, ha itt maradnak. De hamarosan bebizonyosodott Holt korábbi feltételezése, miszerint ezek az emberek nem is igazi emberek, hanem gépek, az ősidők félelmetes gépemberei, csak ügyesen a gépisten kutuszának papjait, a tech papokat utánozták energia jeleikkel.

Amikorra már elég messze került a csapat, csak annyit hallottak, hogy egy napkitörés erejével vetekedö robbanás rázza meg a holdat, és a lökéshullám majdnem elsodorta őket is a járatokban. A hajó ez után rögtön jelentette is, hogy a furcsa tárgy elsőként nagy sebességgel száguldott kifelé, majd eltűnt a szenzorokról. A sugárzás és a lökéshullám elporlasztotta a gépeket is a teremben, igy a roncs teljesen üres maradt, és készenállt a kiteremlésre. A második csapat is talált egy érdeksességet egy ősi Eldar kapu képében.  Ghost üzentettett is a Lightning Storm parancsnokának, hogy jöjjön ide és kezdje meg a munkálatokat. A trade hajó teljesítette is a kérést, rögtön el is indult a roncshoz, hisz már befejeződtek a munkálatok rajta, a hajtóműve újra életképes volt. A tradernek egy hétig tartott a rendszer széléről eljutni a roncshoz. Ghost egyik koorábbi, indulásuk előtti parancsa az volt, hogy javítsák meg a tradert, és hogy a korábban kapitányként viselkedő elsőtisztet fokozzák le valami altiszti rangra, de ezekből csak a hajó megjavítását sikerült teljesíteniük. Amikor megérkezett a Storm, Ghost ismét kérdőre vonta az elsőtisztet, hogy mégis hogyan mert ellenszegülni neki? Erre az elsőtiszt válasza egyszerűen annyi volt, hogy ő halál kultusz tagja és ezért megteheti, na meg amúgy is nem Ghost osztja ki ezen a hajón a tiszteket, hanem a kapitány, aki már halott, igy ő, mint elsőtiszt, átveheti az irányitást. Ghost nem habozott, azonnal beszélni kívánt a kultusz vezetőjével, aki fogadta is, azzal a kikötéssel hogy a Storm fedélzetén, a kápolnájukban legyen a találka.

Ghost átszállt Marduval és Prométheusszal a másik hajóra, ahol is vasfegyelem uralkodott, a legénység egy része félelemböl, egy része áhitatból, de tisztelte az Anubis dinasztia sarját. A csapat a hajó alsó szintjein megtalálta a kultusz kápolnáját, ami egy kis sötét lyuk volt a Prométheusz által megszokott főtemplomokhoz képest, de megvolt a maga varázsa ennek is. Várakozni nem is kellet egy percet sem, a vezető azonnal fogadta a csapatot. Ghost kérdőre is vonta a kultusz beleszolását a dolgaiba, és követelte, hogy mondjanak el mindent neki a kultról, és hogy takarítsák el az elsőtisztet a poziciójáról, mert kötelessége elmulasztása miatt nem érdemli meg a posztját, hisz nem értesítette időben az előző kapitány haláláról. A vezető egy serlegnyi vörös folyadékot adott át Ghost-nak, aki azt elfogadta, nem igazán gondolva át, mi is lehet az, amit éppen tesz, de Mardu ekkor már érezte, hogy ebből olyan dolog lesz, amibe ő nem akar belekeveredni, ezzel szemben Prométheusz tisztában volt, mi is volt ez, egy beavatási rítus. Mardu amíg várta, hogy a kapitány és a templomos kijöjjön, körbekérdezősködött, hogy ki akarna átjönni a Titánra szolgálni a dinasztiát, szükség esetén  a gyilkolás terén meglévő tehetségükkel is, melyre négy hölgyet sikerült rábeszélnie, illetve két izmos férfit, akiket aztán a kapitány testöreiként alkalmazott.

Címkék: game sci fi rpg 40k warhammer rouge trader

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anubis-storry.blog.hu/api/trackback/id/tr365425792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása