HTML

The Storry of the Anubis Dinasty

Warhammer 40k Rogue Trader játék Stakara szektorának történeteiröl pár mondatban leirom hogy mi történik...

Címkék

Stonegate

Khensu 2011.10.29. 16:05

Ghost, ahogy ígérte Inkvizítor Maximusnak, felvette a rakományt és a három tanoncot, akiket Stonegate-re kell szállítania. Csakhogy útközben rejtélyes módon meghaltak a tanoncok, amit a hajó orvosai a warpban történt balesetnek diagnosztizáltak.

Megérkezésük után rögtön üzentek Inkvizitor Maximusnak az eset miatt, amire a válasz pár órán belül meg is érkezet. A tanoncok helyett Ghost kapta meg a küldetést, hogy békítse ki a bolygón lévő két frakciót. Az egyik fél a bolygó vezetője, King Warden, a másik Miss Ellena Keho mögött állt. King Warden, mint Planetery Lord, uralja a rendszert és fenntarja az eddigi rendszert, ami feudális alapokon nyugszik. Ellena viszont a modern gyárakat képviseli, amik részben a múltból kerültek elő, részben újonnan épültek, a bolygó fő spaceportjával együtt, ami nagyban megkönnyíti a kibányászott ércek elszállítását, és az esetleges importok behozatalát. Stonegate egy feltörekvőben lévő rendszer, ami hatalmas mennyiségű ércet bányász ki a bolygóiról, a feudális főbolygón, és a többi lakatlan, sziklaszerű kőbolygókról.

Megérkezve a bolygóra el is indult tárgyalni mindkét féllel, előbb a spaceportnál lévő Ellena úrnőt látogatta meg, ahol is kiderült, hogy nem igazán szívleli a két fél egymást. Élve az alkalommal, a kereskedést is a tárgyalásba szőtte Ghost, viszont Ellena addig nem akart a problémáról beszélni, amíg meg nem bizonyosodott arról, hogy tényleg az inkvizíciónak dolgozik vagy sem. Az ifjú Rogue Trader így elment a világ urához, King Wardenhez, aki fogadta is őt rögtön, és elárulta neki a probléma fő okát, a fémek exportjának embargóját. Felbátorodva, hogy egy tolvajjal áll szemben, elindult Ellenához, hogy végezzen vele, hisz a lopás kalóz aktivitásnak számit, de ahogy megérkezett, hallotta a másik felet is, aki azt állította, hogy egy ősi szerződés szerint jár el a dologban, és ezt bizonyítani tudta egy dokumentummal.

Miközben Ellena úrnő irodájában volt Ghost, a király ellen merényletett követtek el, így visszatért a király színe elé, aki rögtön őt vádolta, hisz modern fegyverrel támadtak rá. Viszont, mivel nem volt bizonyítéka, így nem tett ellene semmit a király, ellenben adott engedélyt hogy megkeresse az igazi merénylőt, akit társai segítségével próbált megtalálni, elsőnek kis szerencsével, de egy nyomot találva, a városban végül is ráleltek a merénylő hullájára, akinél egy démonikus fegyver volt, és egy démonikus fegyver végzett vele is, aminek a nyomát nem tudták tovább követni.

Ghost és csapata időközben kapott két csoporttól is üzenetet, egyik az Emperors Claw nevű társulattól, a másik a Culexus Templom emberitől jött. A Claw találkozni szeretne a csapattal, míg a Templom szeretné ha nem folynának bele olyan ügyekbe, amik nem rájuk tartoznak. Találkoztak is az Emperors Claw társulat egyik emberével a megadott helyen és időben, aki itt elárulta nekik hogy a másik csoport valójában egy káoszt imádó társulat, akik háborút akarnak hozni a világra, és hogy három, igen jól képzett assassin-ról van szó. Az astropathákon keresztül információt kívánt szerezni Ghost a tényleges kilétükről, de rejtélyes módon válasz már nem érkezett meg, valamiféle kaotikus rituálé okozta zavar miatt.

Eközben kiadta Ghost azt a feladatot az embereinek, hogy hozzanak létre egy biztonságos helyet, ahol a két fél találkozhat és tárgyalásokat végezhetnek. Az emberei igen hamar megépítették a biztos helyet, egy bunkert a puszta közepén. Mindkét fél oda is ért időben ahova kellett, de befele menet a király egyik emberét lelőtte valaki a puszta kevés növényzete közti búvóhelyéről, majd álca segítségével elmenekült, amit így már nem tudott követni Lomjoka tekintetével, de egy lövés sorozatott leadott rá, hullát viszont nem találtak. Francesco később megvizsgálta a területet, és csak pár vércseppet talált, de nem érezte rajta a káosz fertőzését, viszont a gyilkos prédájánál egy káosz fegyvert találtak. A tárgyalás az incidenst leszámítva gördülékenyen ment.

A tárgyalás után nem sokkal, már a hajón megállapították, hogy hol a két titokzatos rend, akiktől az üzenetet kapták, az egyik egy blokkoló jel volt, a másik viszont egy sötét folt a warpban, ahova nem láttak az astropathák. Ghost vallási tanácsadója és a hajó gyóntatója szerint a kisebb csoportot kéne előbb felkeresni, akik a warp-ban árnyékolt helyen voltak. Itt kiderült, hogy az Emperors Claw csoport valójában káosz hívők, és hogy az inkvizítor által küldött egyik csomag valójában a Templom részére jött, akik felhasználva az ajándékot, le is vadászták a hitetleneket.

Címkék: game sci fi rpg 40k warhammer rouge trader

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anubis-storry.blog.hu/api/trackback/id/tr505425801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása